header

review star

Blogs

Elke maand schrijft een van onze wooncoaches een blog. Wat zijn ze die maand tegengekomen in hun werk? Lees hier de mooie, inspirerende, inovatieve, soms verbazingwekkende verhalen van onze coaches. Leuk en leerzaam!

Wat een leuke job heb ik als wooncoach van Deventer Energie! Maar wat is het nou dat dit werk zo fijn maakt? Natuurlijk geniet ik van alle contacten met de diverse mensen bij wie ik een kijkje in hun woning mag nemen en mee mag denken over hoe zij stappen kunnen zetten naar een duurzam(er)e woning. Maar wat het voor mij nog waardevoller maakt is om te ervaren dat er toch veel mensen zijn die met duurzaamheid bezig zijn.

Vaak krijg ik als wooncoach de vraag: “Onze CV-ketel is aan vervanging toe. Graag wil ik ook iets aan duurzaamheid doen. Dus wat kan ik doen om van het gas af te komen?” De recente aardbevingen in Groningen hebben ons bewust gemaakt van de noodzaak van het verduurzamen van woningen. Dat wij in Nederland aan de slag moeten om de aarde goed na laten aan onze kinderen, dat besef is met Nederlandse bodem goed ingedaald.

Vandaag ben ik als wooncoach van Deventer Energie op bezoek bij een woning uit 1928. Een van de partners staat nog pannenkoeken te bakken voor een kinderfeestje en praat vanuit de openkeuken mee. Tijdens de koffie wordt duidelijk wat ze graag met de wooncoach willen bespreken.

Gemeente Deventer vroeg ons als wooncoaches van Deventer Energie aanwezig te zijn bij een informatiemarkt over de nieuwbouwkavels van Eikendal Zuid Fase 2 waar geen gas wordt aangelegd. De nieuwe eigenaren moeten dus een andere oplossing zoeken voor hoe ze hun huis gaan verwarmen zonder de bekende cv-ketel. Als wooncoach denken wij mee met mensen die voor deze keuze staan, er zijn immers vele mogelijkheden.

Wat zeggen klanten?

  • Nieuwe inwoonster Deventer enthousiast over wooncoach

    “Ik vind een wooncoach van Deventer Energie absoluut aan te raden. Mijn nieuwe huis bleek tot mijn verbazing helemaal niet zo comfortabel te zijn: het bleef koud in de keuken en in de kamer. Ik wilde het graag aanpakken, maar waar begin je?

  • “Een wooncoach geeft goede, concrete adviezen”

    Rob van Veenendaal is blij met de aanbevelingen van de wooncoach die hem onlangs bezocht.” Mijn energieverbruik is om verschillende redenen hoog. Ik heb de wooncoach bij ons thuis gevraagd om te kijken hoe we de energierekening kunnen verlagen. Ik kreeg hier reële adviezen voor.

  • Theo Franken

    De wooncoach heeft ons geholpen om alle mogelijkheden goed op een rijtje te zetten. Wij wilden energiebesparende maatregelen nemen maar wisten eigenlijk niet precies waar te beginnen? De wooncoach van Deventer Energie denkt me je mee, kijkt met je mee en bespreekt alle mogelijkheden met je.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.