header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Wat een leuke job heb ik als wooncoach van Deventer Energie! Maar wat is het nou dat dit werk zo fijn maakt? Natuurlijk geniet ik van alle contacten met de diverse mensen bij wie ik een kijkje in hun woning mag nemen en mee mag denken over hoe zij stappen kunnen zetten naar een duurzam(er)e woning. Maar wat het voor mij nog waardevoller maakt is om te ervaren dat er toch veel mensen zijn die met duurzaamheid bezig zijn.

Tachtig procent van de klanten die ik heb bezocht hebben bijvoorbeeld al uitgebreid nagedacht over wat er nodig is om hun huis duurzamer te maken. Er is dus een grote betrokkenheid met het onderwerp, met het verbeteren van ons klimaat. Veelal vragen ze een wooncoach, mij in dat geval, om hun plannen te laten bevestigen of uit te breiden op lastige of onbekende onderdelen. In de meeste gevallen kan ik nog iets toevoegen op de voor hun onbekende terreinen.

Toegevoegde waarde van een wooncoach

Een aantal keren was dat bijvoorbeeld op een gebied waar niet zo bij stil wordt gestaan, zoals ventilatie in huis. Er werd wel gedacht aan een beter buitenklimaat, maar niet aan hun eigen binnenklimaat. Terwijl ook daar aandacht aan geschonken moet worden. Goed ventileren is nodig voor je gezondheid, maar het gebeurt vaak onvoldoende. Een op de tien woningen heeft schimmel, bijna de helft bevat tabaksrook en in veel huizen is binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten. Ventilatie kan dus niet alleen beter maar moet ook beter. In deze gevallen kan ik dus echt van betekenis zijn voor de klant. Lees ook meer over ventilatie op de site van Milieucentraal. Het lijkt allemaal zo makkelijk maar echt niet iedereen weet dat! Gelukkig kunnen verbeterplannen samen vallen en verbeteringen in huis zowel eigen doelen als klimaatdoelen dienen.

Wil je ook een afspraak met een wooncoach?

Dat kan! De wooncoaches van Deventer Energie komen kosteloos bij u thuis en denken met u mee over de verduurzaming van uw woning.

Maak nu een afspraak

 

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coƶperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.