header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Een van de klanten van de wooncoaches van het Energieloket laat haar vloer isoleren met Tonzon Thermoskussens. Een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe dat gaat en, belangrijker nog, hoe dat straks bevalt. Frank Gieling van Tonzon is onder de vloer gekropen van haar jaren 20 woning in Deventer. Hij heeft niet veel ruimte, zo’n 60 cm. “Dat is genoeg”, vertelt hij. “Het lukt al in kruipruimtes van ten minste 35 cm.”

Hoe isoleer je een oude vloer

Allereerst gaat hij bezig met opruimen. ‘’Je komt van alles tegen: oude stukken leiding etc.. De kruipruimtevloer moet toegankelijk en schoon zijn en dan leg ik er plastic bodemfolie op dat het optrekkend vocht uit de grond tegenhoudt. Dit bodemfolie veranker ik in de muur.” Vervolgens brengt hij de Tonzon isolatiekussens aan. “Dit zijn stevige kunststof kussenzakken met aluminium coating die tussen de balken komen te hangen. De zakken hebben verschillende luchtkamers die zichzelf straks met lucht vullen als een flexibele thermosfles. Deze stilstaande lucht isoleert zo goed, dat je wel een 1,5 meter dik pakket aan steenwol nodig hebt om dezelfde isolatiegraad te behalen.” Het bevestigen van de zakken is een precies karwei. “Deze houten vloer rust op stenen bogen en de folie moet overal goed sluiten. Als alle isolatie aangebracht is, zal de vloer sowieso drie graden warmer zijn dan nu”, belooft Frank. ”Doordat de warmte in de kamer niet meer via de vloer naar de kruipruimte lekt, krijg je een gelijkmatiger verdeling van de temperatuur, wat een veel behaaglijker gevoel geeft.”

We gaan het volgen

Over twee maanden wordt dit verhaal vervolgd en doen we verslag van de ervaringen van de bewoonster met dit type vloerisolatie. 

Dak, gevel, muur en vloer - alles over isolatie

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.