Penningmeester Bestuur Deventer Energie Coöperatie

Vacature penningmeester

Deventer Energie Coöperatie zoekt een Penningmeester! Ben jij gepassioneerd over financiën én duurzaamheid? Sluit je aan als de financiële ruggengraat van onze coöperatie. Werk samen met een gemotiveerd team om Deventer duurzamer te maken. Een kans om bij te dragen aan een belangrijke missie en waardevolle bestuurlijke ervaring op te doen. Interesse? Neem contact op met Siep Littooij via slittooij@deventerenergie.nl.

Vacaturetekst

Deventer Energie Coöperatie is per juni op zoek naar een nieuwe penningmeester.

Wie zijn wij?

Deventer Energie Coöperatie (DEC) neemt het voortouw voor fossielvrije, collectieve en renderende energievoorzieningen in Deventer. DEC bestaat sinds 2012 en heeft ongeveer 400 leden. Het doel van de Coöperatie is het bijdragen aan de vermindering van het gebruik van fossiele energie. We maken ons hard voor een duurzame energiemix en de energietransitie van Deventer door energiesystemen te starten en te exploiteren. De Coöperatie is 25% mede-eigenaar in de 2 windmolens in Deventer. Ook heeft de Coöperatie reeds geïnvesteerd in een aantal zonnedaken. Meer projecten liggen in het verschiet.

Het bestuur bestaat nu uit een voorzitter, een penningmeester en zes algemene bestuursleden. De voorzitter is recent aangetreden, de huidige penningmeester treedt in juni af. De invulling van functies beweegt steeds mee met kansen en behoeften en de interesses en capaciteiten van ons allen. Als bestuur werken we samen de strategische plannen uit en organiseren we de uitvoering. Dat doen we met uiteenlopende partners met een overheids-, non-profit of een zakelijke signatuur, in uiteenlopende contractvormen. Al onze vrijwilligers, waaronder het bestuur, zetten zich in in een dynamische omgeving met veel belangen. Met een groeiend portfolio aan presterende energiesystemen streeft DEC naar versterkt zakelijk beheer en rendement.

Wil je onderdeel worden van een netwerk van bevlogen Deventenaren die een bijdrage willen leveren aan de energietransitie? We zoeken reguliere opvolging van ons financiële geweten, een Deventernaar die overzicht heeft en houdt, die onze kleine werkorganisatie (op afstand) aanstuurt en ons allen toekomstbestendige financiële kaders meegeeft.

Als penningmeester

 • draag je bij aan de strategische koers voor de coöperatie.
 • denk je met een zakelijk blik mee over en bouw je met het bestuur aan de organisatiestructuur die nodig is om een groeiend portfolio van duurzame energiesystemen te ontwikkelen en exploiteren.
 • stel je de begroting op en informeer je het bestuur en de ledenraad over de financiële stand van zaken.
 • heb je een zware stem in de financiële aspecten van subsidieaanvragen, opdrachten, projectinvesteringen en leningen
 • Hou je samen met de administratief medewerker de geldstromen in bankverkeer bij, voert de crediteuren en debiteuren administratie, voert de BTW administratie, bewaakt de liquiditeitspositie.
 • ben je de contactpersoon voor een aantal taken die zijn uitbesteed, zoals de loonadministratie en het opstellen van de jaarrekening

Andere bestuursleden zijn verantwoordelijk voor de uitwerking van financiële aspecten van de specifieke projecten en investeringen.

Eenmaal per maand vergadert het bestuur in de avonduren. 

Wie ben jij?

 • je voelt je sterk met Deventer en de energietransitie verbonden
 • Je hebt ervaring met de financiële administratie, ervaring met een senior rol in een zakelijke omgeving heeft onze voorkeur.
 • Je bent gemiddeld 6 á 8 uur per week beschikbaar, je kunt dat grotendeels vanuit huis doen, waarvan een deel binnen kantooruren. Bij aanvang is er mogelijk meer inzet nodig
 • Ervaring met financieringsvraagstukken is een pre, maar niet noodzakelijk.
 • Je bent een passende aanvulling op het bestuur als het gaat om leeftijd, gender, vakgebied, professionele en bestuurlijke ervaring.

Wat bieden wij?
Je komt in een leuk bestuur van een enthousiaste organisatie, die vernieuwend bezig is en een goede pers heeft. De functie is onbezoldigd maar je krijgt:

 • de gelegenheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan de missie van de coöperatie en dus aan verduurzamen van Deventer
 • een leuke en leerzame ervaring als penningmeester, ook voor een beginnend financieel specialist of accountant
 • energie van de samenwerking met andere vrijwilligers binnen de coöperatie met verschillende kennis en achtergrond
 • een netwerk van mensen die ook iets willen doen voor een duurzaam Deventer
 • kennis van en een netwerk binnen de sector van coöperaties en de energietransitie
 • ontwikkelkansen en bestuurlijke ervaring

Belangstelling?
Je kunt bellen voor vragen met de voorzitter Siep Littooij of de huidige penningmeester Laura Pool (lpool@deventerenergie.nl). Graag ontvangen we een berichtje als blijk van belangstelling. We willen graag zo spoedig mogelijk afspreken voor kennismaking.

To top