Secretaris bestuur Deventer Energie Coöperatie

Vacature secretaris

De Deventer Energie Coöperatie is op zoek naar een secretaris van het bestuur.

Wie zijn wij?

De Deventer Energie Coöperatie bestaat sinds 2012 en heeft ruim 400 leden. Het doel van de Coöperatie is het bijdragen aan de vermindering van het gebruik van fossiele energie. We maken ons hard voor een duurzame energiemix en de energietransitie van Deventer. Alle vrijwilligers, waaronder het bestuur, zetten zich in in een dynamische omgeving met veel belangen. De Coöperatie is 25% mede-eigenaar in de 2 windmolens in Deventer. Ook heeft de Coöperatie reeds geïnvesteerd in een aantal zonnedaken. Meer projecten liggen in het verschiet.

Het bestuur bestaat nu uit een voorzitter, een penningmeester en vijf algemene bestuursleden. De voorzitter is recent aangetreden, deze vacature komt opnieuw beschikbaar. De invulling van functies beweegt steeds mee met kansen en behoeften en de interesses en capaciteiten van ons allen. Als bestuur werken we samen de strategische plannen uit en organiseren we de uitvoering.  

Als secretaris

Wie ben jij?

  • je voelt je sterk met Deventer verbonden
  • Je bent een organisatorisch talent met plezier in je rol, een kritische blik en je vindt het leuk om het bestuur te versterken, je brengt rust en overzicht, je begrijpt de ‘doeners’ in de coöperatie en maakt hun werk mede mogelijk.
  • je kunt makkelijk en goed schrijven en redigeren
  • Je bent gemiddeld 3 á 4 uur per week beschikbaar, waarvan een deel binnen kantooruren. Bij aanvang is er mogelijk meer inzet nodig
  • Je bent een passende aanvulling op het bestuur als het gaat om leeftijd, gender, vakgebied, professionele en bestuurlijke ervaring.

Wat bieden wij?
Je komt in een leuk bestuur van een enthousiaste organisatie, die vernieuwend bezig is en een goede pers heeft. De functie is onbezoldigd maar je krijgt:

  • De gelegenheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan de missie van de coöperatie en dus aan verduurzamen van Deventer
  • Een leuke en leerzame ervaring in de samenwerking met andere vrijwilligers binnen de coöperatie met verschillende kennis en achtergrond
  • Een netwerk van mensen die ook iets willen doen voor een duurzaam Deventer
  • kennis van en een netwerk binnen de sector van coöperaties en de energietransitie
  • ontwikkelkansen en bestuurlijke ervaring

Belangstelling?
Je kunt mailen om eerste contact te leggen, vragen te bespreken of om je belangstelling aan te geven met de voorzitter Siep Littooij. We willen graag zo spoedig mogelijk contact.

Siep Littooij                  slittooij@deventerenergie.nl

To top