header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Zonneroos, het coöperatieve zonnedak van Deventer Energie, is voor bewoners en ondernemers in de omgeving van Sallcon.

Op het dak van Sallcon heeft Deventer Energie een coöperatief zonnedak gerealiseerd van 500 zonnepanelen. Bewoners en ondernemers in de ruime omgeving van het pand konden deelnemen aan dit Zonneroosproject, waarmee je op een financieel aantrekkelijke manier je eigen zonne-energie opwekt.

DE Zonneroos, het coöperatieve zonnedak

Deventer Energie stimuleert het opwekken van zonne-energie. In Deventer en omgeving zijn al veel bewoners die zelf zonnepanelen hebben geplaatst op het dak van hun huis. Maar ook voor bewoners die geen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen op hun eigen dak, biedt Deventer Energie een duurzame oplossing: ons Zonneroosproject.
Deventer Energie is in 2016 begonnen met de realisatie van de Zonneroos op het pand van Sallcon aan de Schonenvaardersstraat in Deventer. In oktober 2018 is het project afgesloten en doen vijftig mensen/gezinnen mee in dit mooie project. 

Veel inwoners en bedrijven van Deventer konden meedoen aan de Zonneroos

Het Zonneroosproject is het eerste coöperatieve zonnedak in Deventer. De panelen leveren zonne-energie aan de deelnemers. Deelnemers leggen max. 300 euro per paneel in. Zij genieten dan 15 jaar lang van hun eigen, lokaal opgewekte duurzame energie en betalen over deze zonnestroom géén energiebelasting. Op deze manier verdienen ze hun inleg ruimschoots terug met een rendement van 4 à 6 %. Voorwaarde is dat deelnemers lid zijn van Deventer Energie en wonen resp. gevestigd zijn in de (ruime) omgeving van postcodegebied 7418, waar Sallcon gevestigd is.

Zo werkt de Zonneroos

• De postcode van uw woon- of vestigingsadres begint met het cijfer: 7411, 7416, 7417, 7418, 7419, 7421, 7422, 7423, 7428 of 7214.
• U bent of u wordt lid van Deventer Energie
• U betaalt voor één of meer zonnepanelen de inleg van max. € 300 per paneel (in 1e kwartaal 2017: €295; in 2e kwartaal 2017: € 290; en zo verder).
• Uw energieproductie is 15 jaar lang vrijgesteld van energiebelasting
• U verdient uw investering in 10 jaar terug
• Per paneel produceert u ca. 250 kilowattuur en bespaart u zo’n 125 kg CO2-uitstoot per jaar

Interesse in een nieuw zonne-energieproject?

De inschrijving voor het Zonneroos project is gesloten. Heeft u interesse in zonnepanelen op een ander dak? Laat het ons weten! Deventer Energie helpt!

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.