header

Eén van de eerste projecten van Deventer Energie was de levering van duurzame energie aan onze leden mogelijk te maken: gegarandeerd duurzaam, liefst lokaal opgewekt en tegen aantrekkelijke tarieven.

Vanaf begin 2015 werken we hierin samen met Raedthuys-Pure Energie uit Enschede, sinds jaar en dag een topper als duurzaamste energieleverancier van Nederland. Pure Energie levert aan leden van Deventer Energie de duurzame stroom, afkomstig van ons Windpark Kloosterlanden en onze Zonneroos en van andere Nederlandse wind- en zonneparken. Pure Energie levert ook gas. De CO2-uitstoot daarvan wordt door Pure Energie gecompenseerd om de klimaatschade zo veel mogelijk te beperken. Leden van Deventer Energie die overstappen naar Pure Energie profiteren van een korting op de contributie van Deventer Energie van €6,- als zij stroom óf gas afnemen en €12,- als zij stroom én gas afnemen. Dat is mooi meegenomen.

Overstappen is eenvoudig

U kunt als lid van Deventer Energie (particulier of zakelijke kleinverbruiker) heel makkelijk overstappen naar Pure Energie. Overstappen is slechts een administratieve handeling. Via de links hieronder berekent u uw maandbedrag, en geeft u aan welk contract uw voorkeur heeft. Zakelijke grootverbruikers kunnen ook overstappen, op basis van een individueel aanbod.
In alle gevallen stuurt Pure Energie u een voorstel. Na uw akkoord verzorgt Pure Energie de overstap. Uw levering wordt vanaf de door u gekozen datum verzorgd door Pure Energie.

 

Overstappen naar Pure Energie?

 

  • Kan ik groene energie terugleveren?

    Produceert u zelf duurzame energie, bijvoorbeeld elektriciteit uit zonnepanelen? Dan neemt u niet alleen stroom af, maar levert u ook stroom áán het net. Deze teruglevering wordt door Pure Energie volledig verrekend met uw afname (saldering); u betaalt alleen voor uw netto-verbruik. Als u méér duurzame stroom produceert dan afneemt (dus uw netto-verbruik op jaarbasis is negatief), dan betaalt u niets maar ontvangt u een vergoeding. Deze vergoeding bedraagt 100% van het leveringstarief, berekend over dit saldo (tot een maximum van 10.000 kWh).

  • Levert Pure Energie ook groen gas?

    Pure Energie levert ook gas. Neem via Pure Energie groen gas af om de klimaatschade zo veel mogelijk te beperken. Onze partner Pure Energie compenseert de CO2-uitstoot door zogenaamde CO2-Gold Standard certificaten van het Wereld Natuur Fonds. Zo investeren we samen indirect in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden.

  • Energietarieven

    Actuele tarieven van Deventer Windstroom kunt u bekijken via de berekeningstool van onze partner Pure Energie.

Deel dit via:

divider

Samen maken we Deventer klimaatneutraal. Doe mee!

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.