header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Maandag 8 juni gaat ons kantoor weer open. Nu alleen online en telefonisch bereikbaar.

 

 

Activiteit Duurzaamheidscentrum -  Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

De halfjaarlijkse ledenvergadering vindt plaats op 9 juni 2020 om 20 uur in de Fermerie aan het Muggeplein 9 te Deventer. Meer informatie en aanmelden.

 

Activiteit Duurzaamheidscentrum - Tien studententeams van de HAN, Saxion, Windesheim en Aventus pitchen op donderdag 11 juni 2020 hun innovatieve ideeën op het gebied van schone technologie in de finale van de Cleantech Battle. De Cleantech Battle is de duurzaamste wedstrijd van Oost-Nederland, waarin studenten MBO, HBO en WO strijden om het meest innovatieve Cleantech-idee.

Activiteit Duurzaamheidscentrum - De klimaatcrisis laat zich ook in Deventer al voelen. Hete zomerdagen zorgen voor hittestress, hoosbuien doen de riolering overstromen en al het versteende en verharde oppervlak in de stad verergeren de problemen ook nog. Maar daar is wel wat aan te doen!

Activiteit Duurzaamheidscentrum - Leer hoe je als veganist een gebalanceerd voedingspatroon kan ontwikkelen voor jezelf, je gezin en als je wat extra’s nodig hebt als sporter. Ook leer je hoe je met ‘whole foods’ niet alleen eet, maar je lichaam echt voedt. Al jouw vragen en twijfels over tekorten, supplementen, vleesvervangers en eiwitbronnen worden in deze lezing beantwoord.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.