INGEVULD: Vacature Bureau Medewerker Energie Opwek Projecten

Deventer Energie Coöperatie is op zoek naar een nieuwe collega voor onze bureauorganisatie.

Wie zijn wij?

Deventer Energie Coöperatie (DEC) neemt het voortouw voor fossielvrije, collectieve en renderende energievoorzieningen in Deventer. Het doel van de Coöperatie is het bijdragen aan de vermindering van het gebruik van fossiele energie. We maken ons hard voor een duurzame energiemix en de energietransitie van Deventer door energiesystemen te starten en te exploiteren. DEC bestaat sinds 2012 en heeft ongeveer 400 leden, we zijn een kleine maar professionele vereniging. DEC is 25% mede-eigenaar in de 2 windmolens in Deventer. Ook heeft de Coöperatie reeds geïnvesteerd in een aantal zonnedaken. Meer projecten liggen in het verschiet.

Als ondersteuning voor bestuur, participanten en leden is er een klein bureau-team met betaalde krachten. De invulling van functies beweegt steeds mee met kansen en behoeften en de interesses en capaciteiten van ons allen. We komen nu capaciteit tekort voor taken die worden uitgevoerd door de bestuurssecretaris en penningmeester en zoeken daarom een bureaumedewerker met een financiële en/of bedrijfskundige en/of juridische achtergrond.

Het bureau van DEC bestaat uit een vaste medewerker die de financiële administratie voor haar rekening neemt en een coördinator die de activiteiten van de energiecoaches aanstuurt.  Daarnaast zijn bestuursleden en andere vrijwilligers regelmatig aanwezig op het kantoor. Op projectbasis worden daarnaast professionele krachten ingehuurd.

Doel van de functie bureaumedewerker:

Het organisatorisch, administratief ondersteunen van de activiteiten van de coöperatie; contactpersoon voor klanten, samenwerkingspartners, participanten en leden, verbeteren processen met automatisering. Je rapporteert aan het bestuur, maar de sfeer is informeel en na een inwerkperiode is er veel ruimte voor eigen initiatief. We zoeken iemand die zelfstandig kan werken en ondernemend is.  Je vindt het leuk om mee te denken over nieuwe kansen voor onze coöperatie, om nieuwe projecten op te pakken en nieuwe leden aan te trekken en je bent bereid om daarvoor initiatieven te ontwikkelen.

Onze energieopwekking installaties (windmolens en zonnedaken) worden beheerd voor een periode van ten minste 15 jaar en het is van belang dat hiervoor goede processen worden ingericht. De medewerker is vraagbaak voor onze leden over de bestaande installaties. Er wordt contact onderhouden met alle stakeholders van de projecten, inclusief samenwerking met andere coöperaties, de partnerorganisaties zoals het duurzaamheidscentrum.

Wie ben jij?

Competenties:

 • Werk en denkniveau HBO
 • Representatief, klantvriendelijk (intern en extern)
 • Flexibel, improviseren, zelfstandig kunnen werken,
 • Goede basisvaardigheden automatisering (gebruik en inrichting)
 • Analytische vaardigheden, zelf complexe onderwerpen willen uitzoeken.
 • Kennis van energie transitie, (subsidie)regelingen, bereidheid om bij te leren
 • Kennis van administratieve processen, belastingen, contracten en verzekeringen

Beschikbaarheid:

Uitgaande van 1 vaste kantoor-dag (bij voorkeur op de maandag) en nog aantal keer voor beheer mailverkeer / voicemails door de week, gemiddeld 12 uur per week. Uitbreiding van de functie is op termijn mogelijk als nieuwe projecten opgestart worden.

Wat bieden wij?
Je komt terecht in een ondernemende coöperatie met veel stakeholders en professionele partnerorganisaties. Het is een van de oudste coöperaties van Nederland. Je komt terecht in een netwerk en er kan worden voortgebouwd op het succes van de eerste projecten.  

De functie kan worden vervuld in loondienst of als zelfstandige. Afhankelijk van werkervaring wordt het salaris vastgesteld. Er is ook budget voor scholing, bijvoorbeeld op het terrein van coöperatie projecten en energietransitie.

De functie geeft je ook:

 • De gelegenheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan de missie van de coöperatie en dus aan verduurzamen van Deventer
 • Een leuke en leerzame ervaring
 • Energie van de samenwerking met andere medewerkers en vrijwilligers binnen de coöperatie met verschillende kennis en achtergrond
 • Een netwerk van mensen die ook iets willen doen voor een duurzaam Deventer
 • Ontwikkelkansen en ervaring

Belangstelling?
Je kunt mailen met vragen of bericht van belangstelling naar de penningmeester Laura Pool (lpool@deventerenergie.nl). We willen graag zo spoedig mogelijk afspreken voor kennismaking.

To top