Wat is de werkwijze van de Energiecoach?

Kennismaking

We beginnen met een inventarisatie. Samen kijken we wat er in jouw woning te doen valt. Dat kan gaan om maatregelen die weinig tot niets kosten, eenvoudig zijn toe te passen en meteen energie en dus geld besparen. Maar ook om grotere ingrepen, als je eigenaar bent van de woning, zoals vloer-, glas- en dakisolatie.

Tips en trics

Hoe ventileer ik het beste, hoe stel ik mijn thermostaat in, hoe zit het met sluipstroom? De energiecoach heeft tips voor je. 

Kiezen

Op basis van de inventarisatie maak je zelf je keuzes. Wat wil je het eerst aanpakken en wat later? We helpen je bij het maken van een stappenplan.

Kosten / baten

Aan de ondersteuning en hulp door de energiecoach zijn geen kosten verbonden! Mogelijk vraagt de gekozen maatregel om een nauwkeuriger uitgewerkt plan en rekenwerk (investering, energiewinst, terugverdientijd). Daarvoor kunnen wij je doorverwijzen naar een energieadviseur.

Financiering / Financieel spreekuur

Onze coach kan eventueel ook meedenken over financiering: hij of zij is op de hoogte van de bestaande subsidieregelingen. Je kunt daarnaast ook een afspraak inplannen voor het spreekuur financieel advies. Dit spreekuur wordt 1x per 2 weken aangeboden door een ervaren energiecoach in samenwerking met een financieel adviseur duurzaam wonen van de Rabobank Salland.

Uitvoering

Je gaat aan de slag, zelf of met behulp van uitvoerders. De coach kan meedenken over offerte aanvragen bij mogelijke uitvoerders (klus-, installatie- en bouwbedrijven).

Meer acties en hulp

Er zijn nog veel meer acties waar je aan mee kunt doen om jouw woning te verduurzamen, energie en geld te besparen te beginnen en/of over te stappen over groene energie. Bekijk de acties op de website van deventerstroomt.nl

To top