Nieuwe projectleden Windenergie gezocht

De Deventer Energie Coöperatie is op zoek naar versterking van de projectgroep Windenergie
Maak jij je ook hard voor de verduurzaming van Deventer?

Windenergie in Deventer
De gemeente Deventer en de provincie Overijssel hebben onlangs de zone langs de snelweg A1 aangewezen als plek waar een aantal windmolens kan komen. Het gaat over de hele lengte langs de A1 van Deventer tot Holten. Energiecoöperaties spelen hierbij een belangrijke rol. De overheid wil dat lokale energiecoöperaties 50 % van het eigendom van de windmolens krijgen. De Deventer Energie Coöperatie is door ontwikkelaars uitgenodigd om die 50% in te vullen. Leden van de coöperatie kunnen daardoor straks investeren in de windmolens. Iedereen kan lid worden van de Deventer Energie Coöperatie.

Projectgroep Windenergie
De Deventer Energie Coöperatie heeft een projectgroep Windenergie, die de ontwikkeling van nieuwe windprojecten begeleidt en de bestaande projecten beheert.  Nu er belangrijke ontwikkelingen verwacht worden van windenergie langs de A1 zoeken we versterking van de projectgroep Windenergie.  

De Deventer Energie Coöperatie
De Deventer Energie Coöperatie bestaat sinds 2015 en heeft ruim 400 leden. De Coöperatie is al 25% mede-eigenaar van de twee windmolens in Deventer en ook van meerdere zonnedaken. De Coöperatie heeft daarnaast een belangrijke taak in het energiezuiniger maken van de woningen in Deventer. Een team van energiecoaches adviseert inwoners gratis over energiebesparing. We staan klaar om deel te nemen in de ontwikkeling van een volgend windproject, en werken ook aan meer zonnedaken.

Vacatures voor leden van de projectgroep Windenergie
We zoeken versterking van de projectgroep Windenergie met enkele bevlogen leden die graag willen bijdragen aan de energietransitie omwille van het klimaat. We vragen gezond verstand, en hart voor een duurzamer Deventer. Speciale kennis is niet vereist. We zorgen dat we alle aanwezige kennis goed overdragen op de nieuwe projectgroepleden. Je kunt dus veel leren als je wilt. Als je kennis meebrengt op het gebied van communicatie of financiën zijn we extra blij, maar het hoeft niet.

Het gaat om een vrijwilligersfunctie binnen een vrijwilligersorganisatie. Het tijdsbeslag zal variëren, er zullen drukke en minder drukke periodes zijn. De projectgroep vergadert eenmaal per maand. Het tijdsbeslag zal naar verwachting 2 tot 4 uur per week zijn.

Interesse?
Neem contact op Jos Pierey:
T 06-22214555
E jpierey@deventerenergie.nl

Een telefoontje of mailtje is voldoende, dan nemen we contact op en maken we nader kennis.

——————————————————————————————————————-

Wat vragen we:

  • Je bent tenminste tussen 2 tot 4 uur per week beschikbaar, meestal ’s avonds maar soms ook overdag
  • Je hebt de overtuiging dat de energietransitie nodig is en bent bereid dat ook uit te dragen
  • Je bent niet bang om je kennis van windenergie gaandeweg op te bouwen of te vergroten door in de praktijk te leren en je soms in vraagstukken te verdiepen

Wat breng je mee:

  • Gezond verstand en het besef dat de energietransitie nodig is
  • Lol om in een team van vrijwilligers te werken

Wat bieden we:

  • Een weliswaar onbezoldigde vrijwilligersfunctie maar wel in een inspirerende organisatie
  • Kans om een bijdrage te leveren aan de energietransitie op lokaal niveau
  • De mogelijkheid om je netwerk in de regio verder te verdiepen en in contact te komen met stakeholders op velerlei terrein
  • Kennis die je kunt gebruiken om je verder te ontwikkelen
  • Leuke collega-projectgroepleden
To top