Zonnedak KonnecteD levert groene stroom!

Na een bouwtijd van enkele maanden was het eindelijk zo ver: Het dak van KonnecteD (voorheen Sallcon) levert groene stroom! Vanaf 1 september leveren de 340 panelen jaarlijks genoeg groene stroom voor 70 huishoudens.

Met dit project zet de Zonnedaken DEC coöperatie (opgericht door de Deventer Energie Coöperatie (DEC)) een volgende stap in haar doelstelling om zoveel mogelijk daken in Deventer te voorzien van coöperatieve zonnestroom. Denk aan daken van bedrijven, sportverenigingen en andere lege plekken.

Dit duurzame energieproject is gefinancierd door het Energiefonds Overijssel en meer dan 30 particulieren uit de gemeente Deventer. Deze particulieren hebben een zogenaamd Zonnedeel gekocht. Deze lening wordt in 15 jaar afgelost met een rente van 5%. Hiermee wordt Deventer weer een stukje duurzamer!

Na project Spoorzone en KonnecteD staan we op het punt om een installatie te realiseren op het dak van het Kulturhus te Diepenveen. Daarnaast zijn we druk bezig met het realiseren met vijf nieuwe projecten in de nabije toekomst.

Wilt u ook Deventer helpen te verduurzamen? Schrijf u vrijblijvend in op www.zonnedakendec.nl. Hier vindt u ook meer informatie over onze projecten.

To top