Windprojecten DEC

Windenergie is de goedkoopste en meest efficiënte manier om duurzame energie op te wekken. Wind is er in alle seizoenen en zowel overdag als ’s nachts. Nederland wil heel veel windmolens op zee zetten, maar ook op land zal windenergie moeten worden opgewekt.

Windenergie en zonne-energie bestaan naast elkaar, en helpen elkaar. In de zomer, als het iets minder waait kan zonne-energie inspringen. De ideale en gelijkmatige verhouding, die ook het best gebruikt maakt van het net is 20% zonne-energie en 80% windenergie. Dat betekent dat we vooral behoefte hebben aan meer windprojecten, want in veel gemeenten koos men tot nu toe vooral voor zonne-energie. In Overijssel ijvert de provincie nu naar een verhouding van hoogstens 60% wind en minstens 40% zon.

Ons land ligt in de meest windrijke hoek van Europa en heeft ook al eeuwenlang ervaring met windmolens. Ook Deventer had vroeger een flink aantal molens op de stadswallen staan. Deventer wekt nu met twee moderne windmolens weer windenergie op. Een goed begin, maar er zijn er meer nodig.

Wind project A1

De gemeente Deventer heeft de ambitie om veel meer duurzame energie op te wekken. Daar werkt DEC graag aan mee!

Gerealiseerde windprojecten

To top