Twee vacante bestuursfuncties: secretaris en penningmeester!

De Deventer Energie Coöperatie is opgericht om het gebruik van fossiele energie in Deventer te verminderen en Deventer duurzamer te maken. We zijn mede-eigenaar van twee windmolens en hebben al geïnvesteerd in meerdere zonnedaken. En er komen nog meer projecten aan!

In aanvulling op ons vijfkoppig bestuur hebben we dringend een secretaris en een penningmeester nodig. Samen werken we aan strategische plannen en sturen we de uitvoering door ons bureau en werkgroepen of laten we ons versterken door professionals.

Als secretaris en penningmeester ga je, samen met de andere bestuurders, de strategische richting van de coöperatie vormgeven.

We vragen van de secretaris dat deze zorgt voor goede besluitvorming, het bestuur ondersteunt bij bestuursvergaderingen en afspraken vastlegt, structuur geeft en overzicht houdt over bestuurlijke relaties, overeenkomsten en het archief, en samen met het bureau de ledencontacten, ledenadministratie en ledenvergaderingen verzorgt.

We vragen van de penningmeester dat deze de begroting opstelt en zicht houdt op uitgaven, het bestuur en de ledenraad op de hoogte houdt van de financiële stand van zaken, een doorslaggevende stem inbrengt bij bestuurlijke financiële besluiten zoals subsidies, opdrachten en leningen, samen met de administratief medewerker de geldstromen, administratie en bankrekeningen beheert, en de contactpersoon wordt voor uitbestede taken zoals loonadministratie en jaarrekening.

We zoeken collega bestuursleden die

– zich verbonden voelen met Deventer.
– goed zijn in organiseren, daarnaast een vlotte pen danwel financiële vaardigheden hebben
– die gemiddeld 4 uur per week tijd kunnen besteden, deels tijdens kantooruren.
– het bestuur goed aanvullen qua ervaring en achtergrond.

We bieden geen vergoedingen maar wel

– een enthousiast maar ook volwaardig team.
– de kans om bij te dragen aan een duurzamer Deventer.
– samenwerking met diverse vrijwilligers en een netwerk in de duurzaamheidsector.
– leuke en leerzame ervaringen

Ben je geïnteresseerd of wil je meedenken over de functies, neem dan contact op of vertel het verder.

Dank namens het bestuur,

Siep Littooij, voorzitter
slittooij@deventerenergie.nl

To top