Sallcon

Het Sallcon zonnedak, het eerste coöperatieve zonnedak van Deventer Energie, is in 2017 voor bewoners en ondernemers in de omgeving van Sallcon de eerste mogelijkheid geweest om te participeren.

Het Sallcon zonnedak is gebaseerd op de (oude) postcoderoos subsidieregeling, de Regeling Verlaagd Tarief of Postcoderoosregeling, die tot 1 januari 2021 gelding was en daarna vervangen is door de SCE regeling.

De deelnemers aan het Sallcon project, zo’n 50 leden van DEC, hebben recht op een verlaging van het tarief van de energiebelasting tot nihil op de persoonlijke energierekening, tot een maximum van het eigen verbruik en maximaal 10.000 kWh per jaar. Leden hebben via de aankoop van hun participatie lagere energiekosten en de coöperatie ontvangt inkomsten van de verkochte stroom. Deze regeling blijft van toepassing tot het einde van de looptijd.

Er kan niet meer worden ingeschreven op dit project. Soms wil een participant zijn / of haar participatie overdragen (bijvoorbeeld als deze persoon verhuist uit de postcoderoos) en dan kunnen we helpen zoeken naar een nieuwe eigenaar via de nieuwsbrief.

Projectdetails

ProjectnaamSallcon
AdresSchonenvaardersstraat 9, 7418 CC Deventer
Aantal panelen496
OpstellingDak
OriëntatieZuid
Vermogen134 kWp
Opwek124.900 kWh / jaar
Stroom voor58 huishoudens

Opbrengst

To top