Zonnedaken DEC

Doet u mee met ons energiecollectief?

U kunt zich nu inschrijven voor project DEC Zonnedaken – nieuwe aanmeldingen van energiecollectief DEC Zonnedaken.

Door het beantwoorden van enkele vragen kunnen wij inzichtelijk maken of deelname in uw situatie mogelijk is en interessant kan zijn.

Zonnedaken DEC

Zonnedaken Deventer Energie Coöperatie is opgericht door de Deventer Energie Coöperatie met als doel om meer zonne-energie in de gemeente Deventer te realiseren. Centraal staat dat we zoveel mogelijk Deventenaren de mogelijkheid willen bieden om te investeren en te profiteren van de projecten.

Het voorbereiden en ontwikkelen van de projecten wordt verzorgd door de vrijwilligers van de werkgroep Zonnedaken. Samen met een ingehuurde projectleider en een leverancier van zonne-energie-systemen worden geschikt bevonden daken voorzien van zonnepanelen om zo duurzame stroom aan het lokale net te kunnen leveren. 

Subsidieregeling

Om zonnedaken te kunnen realiseren maken we gebruik van de SCE subsidie (subsidieregeling coöperatieve energieopwekking).  De subsidie biedt energie coöperaties gedurende 15 jaar een aanvulling op de verkoopprijs van iedere geproduceerde kWh elektriciteit.  De overheid stimuleert hiermee coöperatieve energie-initiatieven. Met behulp van deze subsidie kunnen zonne-energie-projecten rendabel geëxploiteerd worden wat vaak anders niet mogelijk is.  

Bij ieder dakproject wordt 20% van de totale investering ingelegd door de deelnemers. De overige 80% wordt gefinancierd door het Energiefonds Overijssel. Dit fonds is speciaal ontwikkeld om duurzame energieprojecten te financieren. Door deze constructie blijft deelname laagdrempelig en wordt naast iedere ingelegde euro, 4 euro gefinancierd door het Energiefonds.  

Vermogen en aantal deelnemers per project

Door capaciteitsproblemen op het elektriciteitsnet zijn we genoodzaakt om alleen nog maar groene stroom via kleinverbruikersaansluiting te leveren op het net. Dit betekent dat we maximaal 100 kW aan zonnepanelen per dak kunnen realiseren, wat overeenkomt met ongeveer 250 panelen.  Vanuit de SCE subsidie zijn eisen gesteld aan het aantal deelnemers. Voor iedere 5 kW aan opgesteld vermogen dient minimaal 1 deelnemer mee te doen. Bij een installatie van 100 kW zijn zodoende minimaal 20 deelnemers vereist.

Met uw deelname aan een project wordt u tevens lid van Zonnedaken DEC. Als lid kunt u aan meerdere projecten deelnemen en ook wanneer u al zonnepanelen hebt geïnstalleerd op uw eigen dak kunt u gewoon meedoen. Na een eenmalige inleg ontvangt u jaarlijks uw rendement. Eventuele extra inkomsten in de coöperatie  kunnen, afhankelijk van een ledenbesluit tijdens de ledenvergadering, worden  herverdeelt onder de deelnemers/leden.

Kijk voor meer informatie over deelname op de onderstaande knop;

Deze projecten worden mede mogelijk gemaakt door;

Inschrijven

Ludgerus

Karel de Grotelaan 1, 7415 LM Deventer

Gerealiseerde Zonnedaken

Gedurende de afgelopen jaren heeft Deventer Energie Coöperatie een aantal projecten tot een succesvol resultaat weten te brengen en kunnen de deelnemers genieten van een mooi rendement. Lees hieronder meer over de gerealiseerde projecten van DEC.

Wezel

Hermelijn 2, 7423 EJ Deventer

Van Boecholtstraat

van Boecholtstraat, Deventer

Van Lithstraat

Van Lithstraat, Deventer

 

To top